Suho krtačenje in vse njegove prednosti

Artboard – 8@2x
krtača za suho krtačenje telesa

Enostaven korak do mehke in sijoče kože

Če si v stiku z najnovejšimi lepotnimi trendi, si zagotovo že slišala za tako imenovano suho krtačenje. Sijoča, pomlajena in gladka koža je po besedah tvojih najljubših zvezdnic produkt tega priljubljenega postopka, ki ga lahko izvajaš kar v udobju lastnega doma. 

Krtača za suho krtačenje in nekaj trenutkov zase – to je vse, kar potrebuješ za kožo, o kateri si nekoč le sanjala. Ima suho krtačenje res neskončno prednosti? Je suho krtačenje primerno tudi za občutljivo kožo? Se boš zaradi suhega krtačenja za vedno poslovila od celulita? Kmalu boš imela prav vse odgovore.

Vsebina članka

Kaj je suho krtačenje?

Lahko bi rekla, da je krtačenje vsakodnevna masaža telesa s posebno krtačo za suho krtačenje, ki ti prinese neskončno prednosti. 

Krtača za suho krtačenje ti s svojimi trdimi ščetinami pomaga pri odstranitvi nadležnih odmrlih kožnih celic. 

Na prvi pogled se krtačenje zdi kot še ena navadna masaža, a ima prednosti, na katere morda nisi pomislila. Poleg tega, da bo tvoja koža po suhem krtačenju brezhibna, boš s krtačo za suho krtačenje pospešila cirkulacijo, razstrupljanje in celo prebavo. 

»Se lahko s suhim krtačenjem znebim celulita?« se gotovo sprašuješ v tem trenutku. Beri naprej, kmalu ti bom razkrila tudi to. 

Katere so torej največje prednosti suhega krtačenja?

Kot sem že omenila, je ena izmed prednosti suhega krtačenja tudi razstrupljanje kože. V procesu pilinga, ki ga izvajaš s krtačo, se tvoje pore odmašijo, skozi njih pa se kasneje lažje izločijo toksini. 

Dokler suhega krtačenja ne preizkusiš sama, boš težko verjela, da je krtačenje nadvse prijetna masaža, ki stimulira tvoj živčni sistem in te s tem poživi. Prepričana sem, da boš po suhem krtačenju pripravljena na vse izzive, ki jih imaš na seznamu za tisti dan. 

Čeprav se na prvi pogled morda res zdi, da je krtačenje neprijetno in grobo do kože, ti lahko povem, da temu ni tako. Še več, bilo označeno kot mnogo bolj nežno do kože kot izvajanje pilinga pod tušem. 

Vroča voda lahko vname tvojo kožo in iz nje odstrani olja, maščobe in beljakovine, ki ohranjajo kožo zdravo. Ravno zato si po pilingu pod tušem soočena z neprijetno rdečico in srbenjem. Največja prednost suhega krtačenja s posebno krtačo za suho krtačenje je, da omogoča luščenje in pospešitev krvnega obtoka, ne da bi ji odvzelo nujno potrebno vlago.

Če pa sanjaš o mehki, gladki in sijoči koži, boš zagotovo navdušena nad dejstvom, da bo suho krtačenje odstranilo odmrle kožne celice in dalo tvoji koži brezhiben in sijoč videz. ✨

Na spodnji fotografiji lahko vidiš, kako redno suho krtačenje kože očisti in zmanjša pore.  Dodatna prednost pilinga kože je odstranjevanje umazanije, olja in ostankov iz por.

suho krtačenje kože prednosti
Koža pred in po suhem krtačenju

Katero krtačo naj uporabim za suho krtačenje kože?

Če želiš izkoristiti vse prednosti suhega krtačenja kože, je nujno, da izbereš pravo krtačo. 

Priporočam ti, da izbereš krtačo za suho krtačenje telesa z naravnimi trdimi ščetinami. Dejstvo je, da so nekatere naravne ščetine trše od drugih, zato je izbor odvisen od občutljivosti in preferenc. 

Samo par klikov te loči do mehke in gladke kože 😉

V spletno trgovinico sem dodala krtačo za suho krtačenje telesa iz naravnih ščetin. Hitro si zagotovi svojo in popelji svojo kožo do zavidljive mehkobe in sijaja.

Ali se lahko poslužujem suhega krtačenja, če imam občutljivo kožo?

Tudi če imaš občutljivo kožo, se lahko poslužuješ suhega krtačenja kože. A moraš imeti v mislih, da morajo biti ščetine za suho krtačenje telesa precej čvrste, da z njimi dosežeš željen rezultat. Če pa tvoja koža ne prenese  krtačenja, lahko uporabiš navadno, suho krpo. 

Če med suhim krtačenjem opaziš rdečico, oteklino ali vnetje, moraš s postopkom takoj prenehati. 

Pomembno je, da se suhemu krtačenju izogibaš takrat, ko imaš poškodovano kožo. To vključuje ureznine, praske, rane in opečeno kožo, vključno s sončnimi opeklinami. Koža je na obrazu mnogo bolj občutljiva kot na drugih delih telesa, zato zanj suho krtačenje ni primerno.

Kdaj je najboljši čas za suho krtačenje?

Obstaja popoln čas za suho krtačenje? Jaz pravim, da ja. 

Najboljši čas za to je tik pred prhanjem, ker lahko potem v sekundi iz sebe odstraniš vse odmrle kožne celice in si priča začetnemu sijaju po suhem krtačenju. ✨ 

Po prhi pa ne pozabi na nanos losjona, ki bo tvoji koži povrnil izgubljeno vlago. Priporočam ti, da krtačenje za najboljše rezultate izvajaš enkrat na dan. Tako se boš vsak dan počutila kot kraljica. 

krtača za suho krtačenje telesa

Kako poteka suho krtačenje?

Če si popolna začetnica pri suhem krtačenju, potem brez dvoma potrebuješ nekaj začetnih nasvetov. 

1. S krtačo z naravnimi ščetinami se najprej loti predela stopal oziroma gležnjev in se počasi pomikaj proti okončinam. 

2. Nato s krožnimi gob opravi še suho krtačenje trupa in hrbta. 

3. Ker je postopek suhega krtačenja lahko malo preveč grob za občutljive predele, kot so trebuh, prsi in vrat, na le teh po potrebi zmanjšaj pritisk. Dovolj je, če enemu predelu nameniš le peščico gibov, saj lahko hitro pride do poškodbe določenega predela. 

Ne pozabi, da je najbolj pomembno to, da počasi spoznaš svojo kožo in ji daš čas. Če opaziš kakršne koli zaskrbljujoče spremembe na svoji koži po suhem krtačenju, se posvetuj s svojo kozmetičarko oz. dermatologom.

Ali se lahko s suhim krtačenjem znebimo celulita?

Žal te moram razočarati. Ni dokazov, da se lahko s suhim krtačenjem znebimo celulita ali videz celulita. 

Ta trditev žal ni podprta z nobeno znanstveno raziskavo ali dokazom. Takoj po krtačenju boš brez dvoma opazila začasno napetost kože zaradi pospešenega krvnega obtoka, a ti priporočam, da se ne veseliš prehitro.

Sem te prepričala, zakaj je suho krtačenje zakon :)?

Skoči v spletno trgovinico in naroči svojo krtačo za suho krtačenje telesa iz naravnih ščetin.
Sigurno te bo zanimalo še tole:

Spoznaj gelish permanentno lakiranje in vse njegove prednosti 

Kaj vse moraš vedeti, preden se odločiš za keratinsko vihanje trepalnic?

Do sprostitve in neverjetnega lepotnega učinka z limfno drenažo