Krtača za suho krtačenje

13.99

Krtača za suho krtačenje in nekaj trenutkov zase – to je vse, kar potrebuješ za kožo, o kateri si nekoč le sanjala. Z rednim suhim krtačenjem boš:

✔odprla zamašene pore,

✔preprečila vraščanje dlak,

✔pospešila izločanje toksinov iz tvojega telesa,

✔odstranila suho in odmrlo kožo,

✔izboljšala tonus kože in stimulirala limfni sistem.

OPIS

Kaj sploh je suho krtačenje?

Lahko bi rekla, da je krtačenje vsakodnevna masaža telesa s posebno krtačo za suho krtačenje, ki ti prinese ogromno prednosti.

Kako poteka suho krtačenje?

Če si popolna začetnica pri suhem krtačenju, potem brez dvoma potrebuješ nekaj začetnih nasvetov.

1. S krtačo z naravnimi ščetinami se najprej loti predela stopal oziroma gležnjev in se počasi pomikaj proti okončinam.

2. Nato s krožnimi gob opravi še suho krtačenje trupa in hrbta.

3. Ker je postopek suhega krtačenja lahko malo preveč grob za občutljive predele, kot so trebuh, prsi in vrat, na le teh po potrebi zmanjšaj pritisk. Dovolj je, če enemu predelu nameniš le peščico gibov, saj lahko hitro pride do poškodbe določenega predela.

Ne pozabi, da je najbolj pomembno to, da počasi spoznaš svojo kožo in ji daš čas. Če opaziš kakršne koli zaskrbljujoče spremembe na svoji koži po suhem krtačenju, se posvetuj s svojo kozmetičarko oz. dermatologom.

Katere so torej največje prednosti suhega krtačenja?

V procesu pilinga, ki ga izvajaš s krtačo, se tvoje pore odmašijo, skozi njih pa se kasneje lažje izločijo toksini.

Dokler suhega krtačenja ne preizkusiš sama, boš težko verjela, da je krtačenje nadvse prijetna masaža, ki stimulira tvoj živčni sistem in te s tem poživi. Prepričana sem, da boš po suhem krtačenju pripravljena na vse izzive, ki jih imaš na seznamu za tisti dan.

Čeprav se na prvi pogled morda res zdi, da je krtačenje neprijetno in grobo do kože, ti lahko povem, da temu ni tako. Še več, bilo označeno kot mnogo bolj nežno do kože kot izvajanje pilinga pod tušem. Vroča voda lahko vname tvojo kožo in iz nje odstrani olja, maščobe in beljakovine, ki ohranjajo kožo zdravo. Ravno zato si po pilingu pod tušem soočena z neprijetno rdečico in srbenjem. Največja prednost suhega krtačenja s posebno krtačo za suho krtačenje je, da omogoča luščenje in pospešitev krvnega obtoka, ne da bi ji odvzelo nujno potrebno vlago.

Če pa sanjaš o mehki, gladki in sijoči koži, boš zagotovo navdušena nad dejstvom, da bo suho krtačenje odstranilo odmrle kožne celice in dalo tvoji koži brezhiben in sijoč videz. ✨

Na spodnji fotografiji lahko vidiš, kako redno suho krtačenje kože očisti in zmanjša pore.  Dodatna prednost pilinga kože je odstranjevanje umazanije, olja in ostankov iz por.

suho krtačenje kože prednosti

Kdaj je najboljši čas za suho krtačenje?

Obstaja popoln čas za suho krtačenje? Jaz pravim, da ja. Najboljši čas za to je tik pred prhanjem, ker lahko potem v sekundi iz sebe odstraniš vse odmrle kožne celice in si priča začetnemu sijaju po suhem krtačenju. ✨

Po prhi pa ne pozabi na nanos losjona, ki bo tvoji koži povrnil izgubljeno vlago. Priporočam ti, da krtačenje za najboljše rezultate izvajaš enkrat na dan. Tako se boš vsak dan počutila kot kraljica.

Te zanima več? Preberi si naš blog zapis v katerem izveš vse o suhem krtačenju – klik.