Do sprostitve in neverjetnega lepotnega učinka s strojno limfno drenažo

Artboard – 8@2x

Masaža, ki je mnogo več kot samo masaža

Prav vsak/a od nas sanja o brezhibnem, vitkem telesu brez celulita in pomarančne kože. Kaj pa če ti povem, da na trgu obstaja tretma, ki pomaga pri oblikovanju telesa in ti hkrati nudi najboljšo masažo na svetu? Prav si prebral/la!

Danes ti bom predstavila strojno limfno drenažo, ki je zaradi svojih številnih pozitivnih učinkov na samem vrhu blagodejnih terapij, ki nimajo le sprostitvenega, ampak tudi terapevtski in lepotni učinek.

Vsebina članka

Kaj je strojna limfna drenaža?

Predvidevam, da še vedno bereš, ker sem ti namignila, da lahko s strojno limfno drenažo dosežeš vitkejši videz rok in nog in zmanjšaš količino celulita. Pa vendar je to le ena izmed mnogih pozitivnih učinkov limfne drenaže. Limfna drenaža je znana tudi po tem, da lajša bolečine po celem telesu in razstruplja telo.

Poznamo ročno in strojno različico limfne drenaže. V našem salonu na primer izvajamo strojno limfno drenažo nog, za katero uporabljamo poseben napihljiv stroj, ki z ritmičnimi gibi povzroča prijeten pritisk. Pri ročni limfni drenaži, ki je nimamo v ponudbi, pa se manualno izvajajo počasni, nežni, ponavljajoči se gibi, s katerimi se pospešuje cirkulacija in s tem odstranjuje odpadne snovi iz telesa. 

V nadaljevanju ti bom bolj podrobno predstavila strojno limfno drenažo nog, da boš pripravljen/a, ko se odločiš za rezervacijo svojega terminčka.

strojna limfna drenaža nog
Strojna limfna drenaža nog

Katere so največje prednosti limfne drenaže?

Omenila sem že, da ima limfna drenaža mnogo več kot le eno prednost. Limfna drenaža stimulira limfni sistem in ko deluje optimalno ima moč, da se bori proti raznoraznim vnetnim procesom v telesu. Limfa ima v človekovem telesu izredno pomembno vlogo, saj deluje kot naravni filter, preko katerega se iz telesa izločajo vse neuporabne odpadne snovi. 

Iz tega izhajajo številne prednosti, ki jih ponuja limfna drenaža nog in drugih delov telesa.

Limfna drenaža:
✔  sprošča mišice,
✔  se bori proti celulitu,
✔  odstranjuje toksine,
✔  učvrsti kožo in
✔  krepi imunski sistem.

Vedno pa imej v mislih, da nisem naštela vseh prednosti, ker bi bil seznam preprosto predolg. 🙂

Kako deluje naprava za limfno drenažo?

Strojna limfna drenaža se izvaja s posebno napravo, ki uporabi ravno pravo količino pritiska in poskrbi za optimalne rezultate. Je pa seveda nujno, da postopek izvede usposobljen strokovnjak.

Torej, kako poteka postopek strojne limfne drenaže? 

Tvoja prva in edina naloga je, da se udobno namestiš na stol. Brez skrbi, to ni navadna masaža, saj se ti ni treba sleči. Usposobljen strokovnjak ti bo nadel opravo, ki močno spominja na astronavtovo obleko. Ta te ne bo popeljala v vesolje, ampak v svet užitka in sprostitve. Ta oprava ima na sebi cevi, ki so priključene na poseben stroj za uravnavanje zračnega tlaka. Oblačilo se nato napihne z zrakom in takoj lahko občutiš prijeten občutek stiskanja. 

Običajni termin strojne limfne drenaže nog in drugih delov telesa poteka od 20 do 45 minut, opravljaš pa ga lahko do dvakrat na teden. Mnogi zelo težko opišejo občutek lahkotnosti, ki se nastopi takoj po končanem postopku strojne limfne drenaže. Predlagam ti, da uživaš v občutku, dokler traja.

Kaj lahko storiš za svoje telo še pred tretmajem limfne drenaže?

Predvidevam, da se vsi zavedamo, da se do popolne postave in zdravega telesa ne da priti čez noč. Zato bi te rada opozorila, da je vzdrževanje zdravega življenjskega sloga še vedno najpomembnejše. Gibanje zagotavlja telesu pospešeno gibanje krvi in kisika, ki je ključno za dobro delovanje vseh celic v telesu. 

Dobro delujoč limfni sistem ti na dolgi rok zagotavlja izločanje odpadnih snovi iz telesa in skrbi za visok raven energije in odpornosti. Ne pozabi tudi na zdravo prehrano in hidracijo, da se bo v tvojem telesu nabiralo kar najmanj odpadnih snovi. Zdrav življenjski slog pride prvi, limfna drenaža pa druga.

Termin si enostavno rezerviraš preko spletnega naročanja

Ljubljana

Kateri so možni stranski učinki limfne drenaže?

Kot vsak poseg, ima tudi strojna limfna drenaža možne stranske učinke, kar pa seveda ne pomeni, da je nevarna. Če se po strojni limfni drenaži nog in drugih delov telesa pojavijo naslednji simptomi, ostani mirnen/na, saj izginejo po parih dneh:

● bolečine v mišicah (to se zgodi predvsem, če je pritisk previsok) in
● pordelost in rahlo draženje na mestu, kjer se je izvajala limfna drenaža.

Je strojna limfna drenaža primerna zame?

Limfna drenaža je varna za odrasle vseh starosti. Seveda pa obstajajo izjeme. 

Če si noseča, sredi okrevanja po operaciji, imaš srčno ali sladkorno bolezen ter povišano telesno temperaturo, postopek limfne drenaže nog in drugih delov telesa žal v tem trenutku ni primeren zate. 

Če pa si si pred kratkim zlomil/a kost, imaš osteoporozo ali drugo podobno stanje, ti predlagam, da se še pred rezervacijo termina posvetuješ z zdravnikom.

Kakšna je cena limfne drenaže?

Cena limfne drenaže je odvisna od tega, kje boš rezerviral/a termin in koliko časa bo trajal tretma. V našem salončku je cena za strojno limfno drenažo nog 20 €, tretma pa traja 20 minut. 

Imamo pa tudi opcijo strojne limfne drenaže nog kot dodatek k storitvi. To pomeni, da lahko ob naročanju na tretma urejanja obrvi, trepalnic ali nege obraza, izbereš strojno limfno drenažo, kot dodatek k storitvi ob tem pa dobiš kar 50 % popust na storitev!

Sem te prepričala? 🙂

Rezerviraj si svoj terminček še danes.
Ljubljana
Sigurno te bo zanimalo še tole:

Spoznaj gelish permanentno lakiranje in vse njegove prednosti 

Kaj vse moraš vedeti, preden se odločiš za keratinsko vihanje trepalnic?

Laminacija obrvi, trend, ki je osvojil svet