Spoznaj gelish permanentno lakiranje in vse njegove prednosti 

Artboard – 8@2x
manikura ljubljana

Naj tvoji brezhibni nohti govorijo namesto tebe

Ko se želimo počutiti bolj urejene in si hkrati privoščiti najboljši način razvajanja, se po navadi odločimo za manikuro. Tako pač delujemo. Od gel nohtov, pa vse do permanentnega lakiranja – v zadnjem času se je ne trgu pojavilo kar nekaj različnih vrst manikur, a danes se bom osredotočila na le eno. Predstavila ti bom manikuro, ki tvojim nohtom nudi zaščito in vedno urejen videz.

Čeprav je izraz nastal na podlagi blagovne znamke permanentnega laka, tej vrsti manikure pogovorno pravimo tudi gelish. Čas je, da se pridružiš ekipi poznavalk gelish permanentnega lakiranja. Čas je, da te prepričam do te mere, da ne boš več gledala nazaj!

Vsebina članka

Kaj je permanentno lakiranje oz. gelish?

Gotovo že komaj čakaš, da ti izdam prav vse o tem magičnem postopku, ki ne poškoduje tvojih nohtov in jih hkrati popelje do izjemno elegantnega videza. Brez skrbi, ničesar ne bom zadržala zase. 

Gelish permanentno lakiranje je postopek, pri katerem lak s posebnim čopičem nanesemo na tvoj noht, nato pa se ta par sekund suši pod posebno UV oz. LED lučko. UV žarki strdijo lak ter jim dajo zaščito in čudovit sijaj. Prav si slišala, le par plasti in gelish lak bo prekril vse nepopolnosti na tvojih nohtih ter pustil povsem naraven videz. 

Nekateri postopku permanentnega lakiranja rečejo kar gelish, a naj ti zaupam, da je to zgolj znamka permanentnega laka. Naj te opozorim tudi, da gelish permanentno lakiranje nima istega pomena kot gel nohti. Več o tem ti seveda razkrijem v nadaljevanju. Še več, kmalu ti bo jasno, zakaj je gelish permanentno lakiranje številka ena v svetu lepih in urejenih nohtov.

gelish permanentno lakiranje
Gelish nohti / permanentno lakiranje

Zakaj izbrati gelish permanentno lakiranje?

Kje naj začnem? Razlogov za izbiro gelish permanentnega lakiranja je mnogo več, kot si lahko trenutno predstavljaš. Se še spomniš časov, ko smo si nohte lakirale same, s čisto navadnimi laki? Ne vem zate, ampak jaz se nikoli več ne bi mogla vrniti v nazaj v tiste čase. 

Ne le, da ti samo lakiranje vzame ogromno časa, lakiranja se moraš lotiti vsaj dvakrat na teden in povrh vsega se ti še kakšen okruši ali pa sploh ne posuši dobro in se na njem pozna odtis blazine. Res je, vedno lahko se lahko odločiš za gel nohte, ki so popolni za vse, ki obožujete daljše nohte in bolj drzen videz. Ampak včasih preprosto potrebujemo neko vmesno verzijo. 

Če nimaš časa za domače lakiranje, a so gel nohti malo preveč zate, so gelish nohti oz. permanentno lakiranje nekaj, kar ti bo spremenilo življenje! Gelish permanentno lakiranje ima mnogo prednosti, na katere še pomislila nisi. Sijaj tvojih nohtov bo trajal in trajal, hkrati pa bodo tvoji nohti cel čas zaščiteni pred zunanjimi vplivi. Obožuješ pisane, divje barve, ali imaš raje rožnate, bolj elegantne odtenke? Brez skrbi, v večini salončkov, tudi v našem, lahko izbiraš med široko paleto barv gelish lakov. 

Še ena prednost je ta, da se gelish nohti oz. permanantni lak z lahkoto odstrani, hkrati pa se lahko odločiš tudi za lakiranje nohtov na nogah. Kot nalašč za poletne mesece, kajne?

Koliko časa zdržijo gelish nohti?

Gelish nohti zdržijo precej dlje, kot si morda misliš. Seveda je vse odvisno od same strukture nohta, a naj ti povem, da lahko ostanejo lepi tudi do štiri tedne. 

Tudi če opravljaš delo, pri katerem so tvoje roke veliko v uporabi, bo gelish permanentni lak zdržal precej časa in sicer zato, ker ga LED žarki polimerizirajo, kar prepreči, da bi se lak okrušil pa tudi zaščiti pred vsemi zunanjimi vplivi, kot so razkužila, čistila, voda…

Samo par klikov te loči do popolne manikure 😉

Če trenutno na nohtih nimaš nobenega laka, se lahko naročiš na nov set. V kolikor pa že imaš nanešen gelish lak, pa bo zate primerna korekcija permanentnega laka.
Ljubljana

Kakšen je postopek gelish permanentnega lakiranja?

Ko boš prispela na svoj termin gelish permanentnega lakiranja in se udobno namestila, bo najprej sledilo piljenje in poliranje. Pri tem koraku se ukvarjamo tudi z obnohtno kožico, ki igra ključno vlogo pri končnem videzu nohtov. Dejstvo je, da se gelish permanentni lak veliko bolje prime na predpripravljeno nohtno ploščo, zato je oblikovanje nohta in priprava nohtne površine zelo pomemben del, ki vpliva na obstojnost laka. 

Sledi razmastitev nohta in čiščenje prahu iz obnohtnih kanalčov in tvoji nohti so že pripravljeni na gelish permanentno lakiranje. Zanimivo je, da lakiranje dejansko vzame najmanj časa, predpriprava je veliko daljša in tudi bolj pomembna. Vedno se začne z nanosom gelish podlaka oz. baze, ki se pod LED lučko suši približno 45-60 sekund. Sledita dva sloja gelish laka tvoje izbrane barve, ki se sušita pod lučko po 1 minuto. Na koncu pa pride še zadnji sloj, gelish nadlak oz. sijaj, ki zaščiti barvo in ji daje lep lesk več tednov. Tukaj imaš možnost tudi izbire MAT nadlaka, ki bo namesto svetlečega efekta tvojo izbrano barvo naredil žametno mat.

Termin se ne zaključi brez razvajanja obnohtne kožice z negovalnim oljem in masažo s kremo za roke. To je vse, lahko se brez skrbi odpraviš naprej, saj so tvoji nohti pripravljeni, da se pokažejo svetu in to brez dodatnega čakanja, da se lak posuši in bojazni, da bi ga kam ruknila. Lak, ki se strdi pod lučko je odporen na udrarce takoj po tem, ko daš roko iz lučke.

francoska manikura V3

Kako odstraniti gelish permanentni lak?

Že večkrat sem omenila, kako enostavno je odstranjevanje gelish permanentnega laka v primerjavi z gel nohti. Čas je, da ti povem, kakšen je postopek, ki izbriše vse sledi permanentnega laka. 

Pri odstranjevanju uporabljamo različne bruske, ki nežno odstranijo barvo z nohtov, pri čemer pustimo nedotaknjeno bazo oz. podlak, ki smo jo nanesli direktno na noht. Tako bo noht ostal nepoškodovan ob odstranjevanju in do željene dolžine nohtov boste prišli brez dodatnega podaljševanja nohtov, saj vam baza vaše nohte utrdi in zaščiti pred slojenjem

Naj ti še povem, da je v našem salončku odstranjevanje brezplačno, oziroma je vključeno v ceno, če se odločiš za ponoven nanos oziroma korekcijo gelish permanentnega laka. Izkoristi! 🙂

Kakšna je razlika med gelish nohti in gel nohti?

Žal mnogo ljudi še vedno ne razlikuje med gel in gelish nohti, zato je to tema, ki sem jo nujno mogla odpreti. Pri gelish permanentnem lakiranju gre zgolj za nanos laka, ki se strdi pod lučko, pri gel nohtih pa gre za nanos mase, ki za razliko od gelish permanentnega laka, lahko nohte tudi podaljša, jih dodatno utrdi in pride v poštev pri tistih, ki imate svoje nohte zelo mehke, pogrižene in bi želeli dolge nohte brez čakanja, da vam vaši zrastejo.

Dejstvo je tudi, da imamo strokovnjaki z gelish permanentnim lakiranjem veliko manj dela, poleg tega pa je odstranjevanje mnogo lažje. Posledično je tudi storitev cenovno bolj ugodna.

francoska manikura

Ali gelish laki poškodujejo tvoje nohte?

Če odgovorim na kratko: ne. Gelish permanentni lak se nanaša zelo na tanko, hkrati pa zaščiti noht pred vsemi zunanjimi vplivi. Ravno obratno, bi lahko rekla. Je pa seveda zelo pomembno, da lakiranje izvaja usposobljen strokovnjak in da se gelish permanentno lakiranje izvaja zgolj na zdravih nohtih!

Si torej želiš vstopiti v svet lepih, sijočih, urejenih in zdravih nohtov? 🙂 Odloči se za gelish permanentno lakiranje nohtov na rokah ali nogah in si rezerviraj svoj terminček še danes.

Spletno naročanje –  Gelish permanentno lakiranje Ljubljana

Samo par klikov te loči do popolne manikure 😉

Če trenutno na nohtih nimaš nobenega laka, se lahko naročiš na nov set. V kolikor pa že imaš nanešen gelish lak, pa bo zate primerna korekcija permanentnega laka.
Ljubljana

Sigurno te bo zanimalo še tole:

Laminacija obrvi, trend, ki je osvojil svet

Kaj vse moraš vedeti, preden se odločiš za keratinsko vihanje trepalnic?

Do sprostitve in neverjetnega lepotnega učinka z limfno drenažo