Vitamin D (Valens D 3000 ustno pršilo)

13.39

Inovativno ustno pršilo v gelu, ki vsebuje kar 3000 IU vitamina D3 naravnega izvora. Klinično dokazana učinkovitost.

Okus: črni ribez

Pakiranje: 50 ml

Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek

OPIS

Valens D 3000 (Vitamin D) je inovativno ustno pršilo v gelu, ki vsebuje kar 3000 IU vitamina D3 v enem razpršku. Izdelek ima odličen okus črnega ribeza, vsebuje ksilitol in je brez dodanega sladkorja.

Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Oblika ustnega pršila omogoča odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini, predstavlja pa tudi priročno alternativo za vse, ki težko požirajo oz. jim ne ustrezajo kapsule, tablete ali kapljice. Ustna pršila tudi klinično dokazano povišajo raven vitamina D3 v krvi.

Klinično dokazana učinkovitost
Vitamin D ustna pršila Valens so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti. Njihovo stabilnost redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, njihova učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

Zakaj naše telo potrebuje vitamin D?

Vitamin D je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob. Vitamin D je v bistvu hormon, ki ga človeško telo tvori samo ob pravilni in zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, zato je priporočljivo njegovo dodajanje, zlasti za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi in še posebej pozimi, ko je izpostavljenost sončni svetlobi manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Za optimalno absorpcijo vsebino razpršite pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek, tik po obroku. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 4 mesecih po odprtju.

Varnost: Vsebnost vitamina D3 v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz lanolina.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,45 ml): vitamin D: 75 µg oz. 3000 IU (1500 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (20 %) in ksantan gumi, vitamin D3 (holekalciferol), antioksidanta: natrijev L-askorbat in D-alfa-tokoferil acetat, naravna aroma črnega ribeza, konzervans: kalijev sorbat, kislina: citronska kislina. Vitamin D3 ne izvira iz Slovenije.

Izdelek ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, barvil in umetnih arom. Primeren je tudi za vegetarijance.