Valens Vitamin B12 Ustno pršilo

Original price was: €11.69.Current price is: €11.11.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 11.11.

Ustno pršilo z odličnim okusom češnje, ki vsebuje aktivno obliko vitamina B12 – metilkobalamin. Ustvarjen tudi za vegane, ki s prehrano ne dobijo dovolj vitamina B12.

Okus: češnja
Pakiranje: 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek
Za 125 dni.

OPIS

Valens B12 je prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila z odličnim okusom češnje. Vloga vitamina B12 je zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, normalno delovanje živčnega sistema in tvorjenje rdečih krvnih teles. Valens B12 je še posebej primeren za vegetarijance in vegane, ki s prehrano ne dobijo dovolj vitamina B12. Izdelek v enem razpršku vsebuje 250 μg aktivne oblike vitamina B12 – metilkobalamina.

Kdo potrebuje vitamin B12?
Vitamini skupine B, med njimi tudi vitamin B12, so za naše telo zelo pomembni vitamini, saj igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Pomanjkanje vitamina B12 je dokaj pogost pojav, vodi pa lahko v izčrpanost, utrujenost in splošno pomanjkanje energije, povzroči pa lahko tudi slabokrvnost ali anemijo. Ker vitamina B12 naše telo ne proizvaja samo, je treba paziti na zadosten vnos s hrano ali prehranskimi dopolnili.

Vitamin B12 lahko dobimo izključno s hrano živalskega izvora in fermentiranimi živili. Pomanjkanje je zato še posebej pogosto pri vegetarijancih in veganih, ki zato morajo vitamin B12 dodajati s pomočjo prehranskih dopolnil. Pomanjkanju pa so podvrženi tudi starejši, za katere velja, da imajo oslabljeno absorpcijo v prebavnem traktu. Valens B12 zato vsebuje metilkobalamin, naravno aktivno obliko vitamina B12. Ta velja za najbolj aktivno in telesu najbolj dostopno obliko vitamina B12, ki se hitreje in bolj učinkovito absorbira.

Sestavine

Prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, naravna aroma češnje, kislina: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B12 (metilkobalamin). Brez sladkorja, glutena, laktoze, barvil ter umetnih arom in sladil. Vsebuje izključno naravne arome in ksilitol, ki se naravno nahaja v nekaterih vrstah sadja.