Valens Melatonin | Ustno pršilo

15.90

Inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje. Vsebuje melatonin, ki se v naših možganih naravno tvori tik pred in med spanjem, in vitamin B6.

Okus: črni ribez
Pakiranje: 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek
Za 125 dni.

OPIS

Valens Melatonin je inovativno ustno pršilo s kombinacijo melatonina in vitamina B6. Izdelek vsebuje 0,33 mg melatonina na razpršek (dnevni odmerek), kar je koncentracija, ki ne preseže tiste, ki je v telesu normalno prisotna ponoči. Naravna aroma ribeza daje izdelku odličen okus, ker vsebuje ksilitol, pa ga lahko uživamo tudi tik pred spanjem. Zaradi svoje priročne embalaže je izdelek odličen spremljevalec na potovanjih, še posebej čezoceanskih, katerih pogosta posledica je t.i. jet-lag.

Vloga melatonina v telesu

Melatonin je telesu lasten hormon, ki ga naravno proizvajajo naši možganih pred in med spanjem, njegova koncentracija pa je najvišja ponoči – zato ga imenujemo tudi »hormon noči«. Izločanje melatonina se začne takoj, ko se začne temniti – tema torej spodbuja tvorbo, svetloba pa jo zavira. Zaradi hitrega tempa življenja, stresa, izmenskega dela in modernega življenjskega sloga je tvorjenje melatonina pogosto moteno, kar ima močan vpliv na kvaliteto življenja. Ena od oblik pomoči je tudi dodajanje melatonina, ki je večinoma na voljo v obliki zdravil, zadnje čase pa se pojavlja tudi v prehranskih dopolnilih.

Sestavine

Prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), naravna aroma črnega ribeza, melatonin, konzervans: kalijev sorbat.