ALI JE ZDAJ PREZODAJ ZA ANTI AGE?

Artboard – 8@2x

Kaj sploh je anti age?

Anti aging je splet različnih aktivnosti, s katerimi se trudimo čim dlje ohraniti mladosten videz in zdravo telo. Tega ne enačimo z zaustavitvijo staranja, ampak le upočasnjevanjem različnih procesov; notranjih in zunanjih, ki na to vplivajo.

Na notranje-intrinzične dejavnike težko vplivamo. Genetika pri tem žal ali pa na srečo igra velik del. Če nekdo pogleda svojo mamo in izgleda zelo dobro za svoja leta, bo imel po vsej verjetnosti tudi sam to prednost. Ampak vseeno to ne igra ključne vloge, saj za drugo polovico staranja lahko sami zelo pripomoremo z ekstrinzičnimi oz. zunanjimi dejavniki, kot so: prehrana, spanje, gibanje. ustrezna kozmetika…

Primer: lahko ima nekdo čudovit genski zapis, pa vseeno njegova mama izgleda bolje od njega, saj sam pokadi 2 škatlici Marlboro rdečih dnevno, je samo predelano in konzervirano hrano, se non stop stresira, premalo spi, se sonči in je totalno nezadovoljen …

Vse to v zelo veliki meri vpliva na pospešeno staranje našega telesa, ki je seveda neizogibno, lahko pa ga sami upočasnimo z različnimi aktivnimi učinkovinami v kozmetiki in kozmetičnimi postopki.

anti age serum

Kako ti lahko anti age serumi pomagajo?

Če želiš dodati anti age serum v svojo rutino, ti priporočam retinol oz. vitamin A, ki velja za pravi naravni čudež. Gre za enega najboljših aktivnih učinkovin v boju proti gubam in znakom staranja kože. Najprej je bil retinol namenjen predvsem zdravljenju aken, a so kmalu ugotovili, da retinol deluje kot močan antioksidant in zaradi svoje zmožnosti eksfoliacije (luščenja) kože pomaga hitro odstranjevati odmrle kožne celice ter podpira nastajanje novih kolagenskih vlaken.

Pozitivni učinki retinola na kožo

  • Pomaga uravnavati pH kože in zmanjševati pore.
  • Podpira eksfoliacijo kože in prodira globoko v njene sloje, kjer stimulira tvorbo kolagenskih vlaken in elastina, s čimer upočasnjuje znake staranja kože, gladi gubice in koži vrača prožnejšo in mehkejšo strukturo.
  • Deluje kot močan antioksidant in podpira naravno regeneracijo ter rast kožnih celic.
  • Učinkovito pomaga v boju proti aknam 
  • Zmanjšuje pigmentne madeže.
 

Zaradi njegovih eksfoliacijskih učinkov, ki hitro gladijo strukturo kože, koža deluje mladostno in zdravo. Primeren je za vse tipe kože, njegovo delovanje pa je zelo intenzivno, zato je bolje kozmetične izdelke z retinolom uvajati postopoma.

Pokukaj v izbor vrhunskih serumov z retinolom, ki smo ga pripravili.

Za začetnike priporočamo uprabo izdelka z manjšim odstotkom retinola, kot je na primer Dermaceutic Activ Retinol 05, za naprednejše skincare junkije pa lahko procent retinola postopoma povečamo – Dermaceutic Activ Retinol 1,0.

Poleg retinola v teh serumi najdemo še vitamin C in E, ceramide in druge sestavine, ki pomagajo zmanjšati neprijetne stranske učinke, kot so luščenje kože, zategovanje in poškodba bariere.

anti age serum

Kako pravilno (in varno) uporabljati serum?

Z uporabo seruma nikakor ne smemo pretiravati in ne smemo pozabiti na vsakodnevno zaščito pred UV žarki, ki je pri uvajanju aktivnih učinkovin (kot so kisline in retinol) še toliko bolj pomembna. 

Zato je tudi smiselno, da serume z aktivnimi učinkovinami, ki so fotosenzibilni, uporabljaš zvečer. V nasprotnem primeru zaradi neuporabe SPF-ja, ki je mimogrede najcenejši antiage (več o tem si lahko prebereš v tem članku), si lahko priigraš še fotopoškodbe in posledično pospešeno staranje kože namesto antiaginga. Torej, kar z rokami narediš, z ritjo podereš, če se ne zaščitiš ustrezno. Tako pač je v svetu kozmetike. Na koncu se vedno vrneš na osnove, kot so dobro čiščenje pred nanosom česarkoli, zaščito pred soncem (redno in vsakodnevno) in vlaženje kože.

Zagotovo ti bo všeč še tole:

Zaščita pred soncem je najcenejši anti-age

Kaj je najpomembnejši korak pri negi kože?

Ali je zdaj prezgodaj za antiage?