Valens B kompleks | Ustno pršilo

10.49

Valens B-kompleks je prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila z odličnim okusom pomaranče. Vitamini B kompleks prispevajo k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, delovanju imunskega sistema ter ohranjajo močne lase, nohte in kožo.

Okus: pomaranča
Pakiranje: 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 4 razprški

OPIS

Valens B-kompleks je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje celoten spekter vitaminov skupine B. Oblika ustnega pršila omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter hitrejši začetek absorpcije, ki se začne že v ustni votlini. Ustno pršilo ima odličen okus pomaranče, ki jo obožujejo tako odrasli kot otroci. Izdelek je primeren tudi za otroke od 3. leta dalje.

Valens B-kompleks še posebej priporočamo veganom in vegetarijancem, ki brez hrane živalskega izvora ne zaužijejo dovolj vitaminov skupine B, nosečnicam in starejšim po petdesetem letu, ki imajo povečano potrebo po teh vitaminih ter fizično aktivnim osebam, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov.

Zakaj vitamini skupine B kompleks?

B kompleks je skupno ime za 8 vitaminov skupine B. Ti vitamini so zelo pomembni za normalno delovanje človeškega telesa, saj mu pomagajo pri procesu razgrajevanja zaužite hrane in hkrati proizvajajo energijo. Vitaminov skupine B je 8: B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin in folna kislina. Pomanjkanju so najbolj izpostavljeni ljudje, stari nad 50 let in nosečnice, ki imajo povečano potrebo po teh vitaminih, pa tudi tisti, ki nimajo uravnotežene prehrane. S težavami zaradi pomanjkanja vitaminov skupine B se lahko srečajo tudi fizično aktivne osebe, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov in mineralov.

Valens B kompleks vsebuje celoten spekter vitaminov skupine B:

Riboflavin, niacin, pantotenska kislina, vitamin B6 in B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter k sproščanju energije pri presnovi. Tiamin, niacin, biotin, vitamin B6 in B12 prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju živčnega sistema. Riboflavin, niacin in biotin prispevajo k ohranjanju zdravih sluznic in kože. Folna kislina, vitamin B6 in B12 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Sestavine

Prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (40 %) in ksantan gumi, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, piridoksin hidroklorid, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5′-fosfat, kislini: jabolčna in citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, naravne arome, pteroilmonoglutaminska kislina, D-biotin, metilkobalamin.

Brez sladkorja, glutena, laktoze, barvil ter umetnih arom in sladil. Vsebuje izključno naravne arome in ksilitol, ki se naravno nahaja v nekaterih vrstah sadja.