Od nitkanja do laminacije: katero oblikovanje obrvi je pravo zate?

Artboard – 8@2x
Oblikovanje obrvi Ljubljana

Za obrvi, ki bodo naredile več, kot le poudarile tvoj obraz

Lepo oblikovane obrvi so okvir obraza, poleg tega pa dajejo obrazu karizmo in definirajo karakter ženske. To pa še ni vse, saj imajo oblikovane obrvi sposobnost, da ti pomagajo pri izražanju, tvojemu obrazu dajejo simetrijo in te celo za nekaj let pomladijo.

Veliko je razlogov, da se je v lepotni industriji pojavil tisoč in en tretma urejanja obrvi, ki poskrbi za lepe in definirane obrvi, ki si jih včasih gledala le na naslovnicah modnih revij.

Prav vsak izmed tretmajev oblikovanja obrvi ti lahko zagotovi obliko, ki si jo želiš, a včasih se zaradi široke ponudbe izbira zdi nemogoča. Ravno zato ti bom v tem članku predstavila širok nabor tretmajev urejanja obrvi, ki jih ponujam. Odgovorila bom na vsa vprašanja glede oblikovanja obrvi, ki se ti morda podijo po glavi, na koncu pa ti bo ostalo le še eno: “Monika, kdaj lahko obiščem tvoj salon”? 😊

Vsebina članka

Prirezovanje in urejanje obrvi s pinceto & barvanje obrvi

Barva za obrvi

Prirezovanje in urejanje obrvi s pinceto je enostaven postopek, ki ga lahko izvajaš kar sama, če si seveda dovolj zaupaš. Sicer doma si hitro dlačice prepuliš, zato z leti vse bolj slabijo. Prepusti se, da ti obrvi v salončku spravimo v najboljšo možno linijo, primerno za tvoj obraz.

Oblikovanje obrvi s pinceto je najbolj univerzalni tretma, ki pomaga ohranjati obrvi urejene, a hkrati tudi naravne. 

V mojem salonu, ki se nahaja v Ljubljani, te bo to osnovno oblikovanje obrvi stalo 15 evrov, lahko pa se odločiš še za barvanje obrvi, ki bo optično še zgostilo tvoje naravne obrvi.

Urejanje obrvi z voskom

barvanje obrvi

Urejanje obrvi z voskom oziroma voskanje vključuje nanos tanke plasti toplega voska na predele pod in nad obrvjo. Nato sledi nanos traku na vosek in hitra odstranitev, s katero se posloviš od dlačic.

Ko je oblikovanje z voskom izvedeno pravilno, se uporablja pri temperaturi, ki odpre pore in omogoči, da se dlake odstranijo brez bolečine. Sicer je to odvisno od rasti dlačic, a rezultat urejanja obrvi z voskom bo najverjetneje trajal od dva do tri tedne.

Laminacija obrvi

laminacija obrvi ljubljana

Laminacija obrvi, čemur pravimo tudi fiksiranje obrvi, je postopek trajnega oblikovanja obrvi. Z njim korigiramo obliko obrvi ter dlačicam spremenimo smer rasti, zato da dobimo prav takšno obliko obrvi, kot si jo želiš. Obrvi tako optično zgostimo, in to brez vrisovanja in poškodb dlačic.

Kaj lahko pričakuješ? Hiter in neboleč postopek ter efekt, ki drži od 4 do 6 tednov. Potem se dlačice počasi povrnejo v prvotno obliko. K laminaciji lahko dodaš še možnost barvanja ali keratinsko nego z botoksom. Če te zanima več o laminaciji, si lahko prebereš članek, ki sem ga namenila le tej temi – tukaj

V mojem salonu laminacija stane 45€ (v ceno je vključeno tudi oblikovanje obrvi).

Microblading obrvi

microblading obrvi cena

Pri microbladingu se uredi obrvi z uporabo poltrajnega ličila, ki se uporabi za zapolnitev obrvi. Postopek tega oblikovanja obrvi se izvaja tako, da se na obrvi nariše definirane poteze, podobne lasem, in sicer z uporabo igle in pigmentnega črnila za obrvi. 

Ta postopek ti omogoča, da spremeniš obliko obrvi ali jih narediš debelejše. Celoten microblading postopek traja približno dve uri.

Microblading obrvi je še posebej odličen tretma za tiste s tankimi in redkimi obrvi.
Čeprav se zdi, da je postopek microblading urejanja obrvi boleč in neprijeten, strokovnjaki na kožo predhodno nanesejo raztopino za omrtvičenje, ki zmanjša bolečino. 

Potem koža, kot pri navadni tetovaži, potrebuje čas, da se zaceli. Učinki tega oblikovanja obrvi trajajo od 12 do 18 mesecev, po tem času pa pigment pogosto zbledi.

V Ljubljani so cene za microblading različne (od 75€), a v mojem salončku te metode oblikovanja obrvi ne izvajamo. Namesto tega raje prisegamo na laminacijo obrvi. 🤗

Spletno naročanje – Urejanje In barvanje obrvi

Le par klikov te loči do popolnih obrvi po tvoji izbiri 🙂

Če si želiš elegantnih, urejenih in definiranih obrvi, ki bodo poudarile tvoj videz, se naroči na katerikoli tretma, ki sem ga omenila v članku.

Sigurno te bo zanimalo še tole:

Katera manikura je prava zate?

Kaj vse moraš vedeti, preden se odločiš za keratinsko vihanje trepalnic?

Najcenejši mehanski piling aka suho krtačenje