Aikon Barrier safe Cleanser | Čistilni gel

27.19

Je nežen a učinkovit negovalen in vlažilen čistilec za splošno čiščenje obraza, odstranjevanje ličil ter maskare. Kremasta formula zlahka in temeljito očisti nakopičene odmrle celice ter nečistoče iz kože. Povrhnjico osveži in navlaži ter hkrati ne poškoduje občutljivo strukturo bariere kože.

OPIS

Formulacija je obogatena z amino kislinami in humektanti, ki kožo vlažijo. Amino kislina betain je popolnoma naravna vlažilna učinkovina. Deluje kot osmoprotektant. Osmoprotektanti  uravnavajo osmotsko razliko med tekočino zunaj celičnega matriksa in notranjim celičnim fluidom. Betain zagotavlja ravnovesje tekočin in vlaži kožo že v fazi čiščenja.  Alantoin in cink ščitita povrhnjico pred prostimi radikali, delujeta pomirjujoče in zmanjšujeta hipereaktivnost kože. Izdelek je primeren za vse tipe kože po klasični razdelitvi, občutljivo kožo ter kožo po intenzivnih tretmajih.

Indikacije za uporabo

  • preprečevanje poškodb bariere zaradi čiščenja
  • senzacije na obrazu povezane s povečanim živčnim draženjem (pekoč občutek, občutek zatezanja, srbečica itd.),
  • občutljiva koža, nagnjena k dermatozam različnih vrst,
  • kuperozna koža, teleangiektazije ali hiperreaktivna koža,
  • suha koža z izraženim mikroreliefom kože,
  • intrinzično ali ekstrinzično postarana koža s prisotnostjo različnih tipov gub,
  • hiperkeratotična, nečista ali aknasta koža,
  • post inflamatorne, postrtravmatske hiperpigmentacije.

 

Navodila za uporabo

Nanesite majhno količino izdelka, pomešanega z mlačno vodo, na površino kože celega obraza. Počakajte eno minuto ter nato z vatiranimi blazinicami in  krožnimi gibi obraz nežno obrišite. Ko je koža očiščena, jo sperite z mlačno vodo. Za čiščenje območja okoli oči, oči zaprite. Če izdelek vstopi v oči, sperite oči s tekočo vodo. Priporočena je vsakodnevna uporaba.

 

INCI

Aqua, Glycolipids, Glycerin, Betaine, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Pullulan, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid, Saccharide Isomerate, Citric Acid, Sodium Citrate, Allantoin, Zinc Gluconate. Zaradi možnih sprememb priporočamo, da sestavo izdelka preverite neposredno na embalaži.

Čistilni gel je Izdelan v skladu z GMP (Dobro proizvodno prakso) in ISO kontrolo kakovosti.