Valens SunDoc kapsule

19.60

Kapsule za zaščito kože od znotraj z astaksantinom, naravnima izvlečkoma grenivke in rožmarina Nutroxsun®, betakarotenom ter vitaminoma C in E.

Pakiranje: 30 kapsul

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula

OPIS

Za zaščito kože pred soncem je mogoče poskrbeti tudi od znotraj. Temu je namenjeno prehransko dopolnilo Valens SunDoc kapsule. S svojimi skrbno izbranimi učinkovinami poskrbi za lepšo, bolj gladko kožo z manj gubicami in drugih poškodb, ki so jih povzročili sončni žarki. Izdelek vsebuje astaksantin, betakaroten, kombinacijo izvlečkov grenivke in rožmarina Nutroxsun® ter vitamina C in E. Betakaroten kot provitamin A ter vitamina C in E prispevajo k zdravju kože, Nutroxsun® in astaksantin pa tudi k zaščiti kože pred škodljivimi učinki sončnih žarkov.

Jemanje izdelka priporočamo že pred izpostavitvijo sončnemu sevanju oz. vsaj 2 meseca pred poletjem, ko so UV-žarki najmočnejši in povzročijo največ poškodb na koži.

UV sevanje in staranje kože

Ultravijolična sončna svetloba (UVA in UVB) spodbuja nastanek prostih radikalov ter povzroči oksidativni stres in poškodbe kožnih celic (preberi več). Medtem ko je UVA sevanje prisotno ves čas in prodre globlje v kožo (povzroča poškodbe v globljih plasteh kože), UVB sevanje prodre v višje plasti kože oz. v povrhnjico in povzroči akutne poškodbe (npr. opekline).

Obe obliki sončne svetlobe pa povzročata staranje kože. Prehitro staranje kože je v 80 % posledica škodljivih učinkov sončnih žarkov oz. UV sevanja, ki negativno vpliva na videz in zdravje kože. Zato je za kožo potrebno poskrbeti z ustrezno zaščito od zunaj (zaščitne kreme z ustreznim SPF in oblačila) in znotraj (z antioksidanti).

Klinične študije dokazujejo učinkovitost uživanja astaksantina:

  • Zmanjšana izrazitost gub
  • Preprečevanje izgube vode
  • Preprečevanje povešenosti kože
  • Povečana elastičnost kože Nutroxsun® dokazano zmanjša globino gub in poveča elastičnost kože.

 

Popolna sestava
Vitamin C (L-askorbinska kislina), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), mikroalge Haematococcus pluvialis (vsebujejo terpentin, bogat z astaksantinom), vitamin A (betakaroten), Nutroxsun® (izvlečka grenivke Citrus paradisi in rožmarina Rosmarinus officinalis), riževe vlaknine, vitamin E (D-alfa tokoferil acetat).. Za sestavo izdelka odgovarja proizvajalec. Zaradi možnih sprememb priporočamo, da sestavo izdelka preverite neposredno na embalaži.