Multivitamin (Valens ustno pršilo)

13.50

Prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila, ki vsebuje edinstveno kombinacijo pomembnih vitaminov ter Q10Vital® – vodotopno obliko koencima Q10 s klinično dokazano izjemno absorpcijo.

Pakiranje: 25 ml (120 razprškov)
Priporočen dnevni odmerek: 4 razprški dnevno
Za 30 dni.

OPIS

Valens Multivitamin je prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila, ki vsebuje edinstveno kombinacijo pomembnih vitaminov ter Q10Vital® – vodotopno obliko koencima Q10 s klinično dokazano izjemno absorpcijo. Valens Multivitamin ima okus pomaranče, vsebuje pa tudi ksilitol, ki je naravno prisoten tudi v sadju.

Mešanica vseh esencialnih vitaminov
Multivitaminski izdelki so med najbolj pogostimi prehranskimi dopolnili. Gre za izdelke, ki vsebujejo mešanico različnih vitaminov, lahko pa so jim dodani tudi minerali ali druga hranila. Običajno tovrstni izdelki vsebujejo vse (ali večino) vitaminov, zagotovo pa tiste, ki so za človeško telo in njegovo normalno delovanje najpomembnejši. Med njimi so vitamin A, vitamini skupine B, vitamin C, vitamin D in vitamin E.

Multivitaminska prehranska dopolnila se uporabljajo za krepitev oz. vzdrževanje odpornosti oz. normalnega delovanja imunskega sistema, še posebej koristni pa so kot kompenzacija za slabe prehranske navade. Ker le z raznovrstno prehrano lahko zaužijemo dovolj vitaminov (in tudi drugih hranil), so tovrstni izdelki dobrodošli, če nam način življenja ne omogoča kakovostnega prehranjevanja.

Pomanjkanje oz. tveganje za pomanjkanje več vitaminov je še posebej pogosto pri naslednjih skupinah:

Vegani in vegetarijanci – ker ne uživajo hrane živalskega izvora, morajo vnos nekaterih vitaminov, ki se nahajajo le tam, zagotoviti na drugačen način. To so predvsem vitamini skupine B (B12).
Nosečnice in doječe ženske, otroci – potrebe telesa po večini hranil so v času nosečnosti, dojenja in pospešene rasti (pri otrocih) povečane.
Starejši odrasli – znano je, da imajo starejši odrasli oteženo absorpcijo hranil v prebavilih, kar pomeni, da njihovo telo odplakne veliko pomembnih snovi. Pri starejših odraslih je priporočeno dodajanje vitaminov skupine B, vitamina A, zelo pomembno pa je dodajanje vitamina D!